Výtvarné zpracování plastik týkajících se problematiky poruch příjmu potravy - Konečná, Monika (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato práce se zabývá problematikou poruch příjmu potravy. Jejím cílem je definice poruch příjmu potravy, popis jednotlivých poruch a v praktické části výtvarné zpracování této problematiky. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část zahrnuje charakteristiku, dělení a náhled do historie. Jsou zde popsány tři konkrétní formy poruch příjmu potravy (mentální anorexie, mentální bulimie, bigorexie) a obezita. V praktické části je provedena výtvarná transformace dvou hraničních poruch příjmu potravy, anorexie a bigorexie, ve formě keramické plastiky, která je doplněna kresbami.
Visual procesing of plastic concerning the issue of eating disorders
Keywords: poruchy příjmu potravy; mentální anorexie; mentální bulimie; obezita; bigorexie; plastika; keramická hlína; eating disorders; anorexia nervosa; bulimia nervosa; obesity; bigorexia; plastic; ceramic clay