Legislativa bytového družstevnictví v ČR a jeho podíl na řešení bytových potřeb občanů - Doubková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zaměřuje na historický a současný vývoj legislativy bytového družstevnictví. Charakterizuje současný stav sektoru družstevního bydlení a porovnává ho s ostatními právními formami bydlení z několika hledisek. Podrobněji se zaobírá tzv. transformačním zákonem. Charakterizuje výhody a nevýhody a zaměřuje se na nejaktuálnější problémy týkající se družstevního sektoru bydlení.
Legislation in Field of Housing Co-operatives in the Czech Republic and their Contribution to the Inhabitants' Housing Needs Solving
Keywords: bytové družstvo; transformační zákon; vlastnictví bytu; bytový fond; nájemné