Vývoj maloobchodu v Rakousku a na Novém Zélandu - Vilánková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce poskytuje přehled o vývoji maloobchodu v Rakousku a na Novém Zélandu a následné vzájemné porovnání těchto zemí. Především z hlediska vývoje a koncentrace maloobchodního trhu za posledních deset let. Práce je zaměřena na maloobchod jako celek a dále na některá jeho odvětví. Například: maloobchod s potravinami, maloobchodní prodej oděvů a obuvi či maloobchod s nábytkem a zařízením do domácnosti. Klíčovými faktory měření jsou: maloobchodní obrat, počet prodejen, počet zaměstnanců apod.
Retail development in Austria and New Zealand
Keywords: maloobchod; vývoj maloobchodu; koncentrace; maloobchodní prodejny; zaměstnanci; obrat; retail; retail development; concentration; retail outlets; employees; turnover