Hry na rozvoj sociálních dovedností pro děti předškolního věku - Jedličková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce pojednává o důležitosti rozvoje sociálních dovedností předškolních dětí prostřednictvím her. Hry se zaměřují na spolupráci mezi dětmi, dobré chování k druhým lidem a schopnost komunikace. Teoretická část obsahuje především poznatky o základních pojmech k danému tématu, charakteristiku vývojových specifik předškolního dítěte, hry jako výchovného prostředku a evaluace vzdělávacích programů v mateřské škole. V praktické části je zařazen program her na rozvoj sociálních dovedností, popis realizace her a jejich evaluace. Ve výsledcích jsou uvedena metodická doporučení pro realizaci her s dětmi v mateřské škole.
Plays for a social skills development for preschool children
Keywords: sociální dovednosti; předškolní dítě; socializace; hra; evaluace; social skills; preschool child; socialization; game; evaluation