EX LIBRIS - Bejčková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2016)
Má bakalářská práce s názvem EX LIBRIS má dvě části, a to praktickou a teoretickou. Teoretická část se zabývá vysvětlením pojmu exlibris. Nastiňuje historii exlibris především na českém území a seznamuje čtenáře se sběratelstvím a sběratelskými spolky. Dál se věnuje grafickým technikám, které jsou s exlibris neodmyslitelně spjaty. V praktické části je řešeno aplikování několika základních grafických technik do praxe. Cílem práce je vytvořit exlibris takové, aby charakterizovalo a připomínalo osobu, které je věnováno.
BOOKPLATE
Keywords: Exlibris; knižní značka; grafika; grafické techniky.; Bookplate; Graphical; Graphical technologies; ex libris.