Podpora příjezdového cestovního ruchu agenturou CzechTourism ve vybrané oblasti. - Hátleová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce podrobně analyzuje činnost agentury CzechTourism, především pak její zahraniční zastoupení v Itálii. Práce se dále zaměřuje na analýzu trhu cestovního ruchu v Itálii a na nejvýznamější produkty cestovního ruchu, které jsou nabízeny agenturou CzechTourism italským účastníkům cestovního ruchu. Profil italského účastníka cestovního ruchu je analyzován z hlediska motivace či výdajů na cestování. Bylo provedeno terénní šetření na segmentu akademických pracovníků univerzity ve Florencii. V dotazníkovém šetření byl zkoumán vztah italských účastníků cestovního ruchu a České republiky jako významné středoevropské destinace cestovního ruchu. Na základě výsledků byla v závěru práce navrženě některá optimální řešení, která by vedla ke zlepšení stávající situace.
Support of incoming tourism by the CzechTourism agency in selected area.
Keywords: příjezdový cestovní ruch; agentura CzechTourism; produkt cestovního ruchu; Itálie; tourism; incoming tourism; CzechTourism agency; product of tourism; Italy