Komparace podmínek pro agroturistiku ve střední Evropě - Bečvářová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
V diplomové práci je zacíleno na analýzu fungování a podpor agroturistických služeb ve střední Evropě, tedy v České republice, Německu, Rakousku, Polsku, Slovensku a Maďarsku. V rámci jednotlivých kapitol je každá země analyzována z hlediska zemědělství, cestovního ruchu, fungování agroturistiky a podpůrných institucí zabývajících se agroturistikou. Dále se diplomová práce zaměřuje na SWOT analýzu, díky které je možné určit strategii, jakou by se měla agroturistika v České republice ubírat a na co by se měli podnikatelé a státní instituce zaměřovat. Závěrečná kapitola navrhuje strategie z pohledu státu a z pohledu samotného podnikatele v agroturistice.
Comparing conditions for agritourism in Central Europe
Keywords: agroturistika; venkovský cestovní ruch; střední Evropa; Česká republika; SWOT analýza; strategie; agritourism; rural tourism; central Europe; Czech republic; SWOT analysis; strategies