Obvyklé gramatické chyby českých studentů v anglickém jazyce - Šesták, Jiří (Jihočeská univerzita, 2022)
Hlavním tématem bakalářské práce jsou nejčastější chyby, kterých se dopouštějí čeští studenti v anglickém jazyce. Teoretická část vymezí vybrané gramatické jevy a zaměří se na jejich klasifikaci, zmapování případného vlivu mateřského jazyka českých mluvčích na užívání anglické gramatiky. Praktická část bude zkoumat chyby, kterých se studenti dopustili ve svých písemných projevech a stanoví jednotlivé skupiny gramatických jevů, ve kterých studenti často chybují. Závěr praktické části bude věnován rozboru výsledků testování nejčastějších gramatických chyb a případné porovnání úrovně znalosti anglického jazyka jednotlivých studentů.
Investigating grammatical mistakes made by Czech students of English
Keywords: Gramatika; chyby; čeští studenti; Grammar; mistakes; Czech students