Regionální politika EU v podmínkách česko-rakouské spolupráce - Mrázová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Má diplomová práce sleduje vývoj a dosavadní výsledky regionální politiky České republiky. Diplomovou práci jsem rozdělila na dvě části. V první části sleduji vývoj regionální politiky a jejích cílů s výhledem až do roku 2013 a v druhé části se již zaměřuji na přeshraniční spolupráci s Republikou Rakousko a uvádím její konkrétní dosavadní výsledky.
Regional policy Europian Union between Czech republic and Austria
Keywords: regionální politika; strukturální politika; strukturální fondy; strategie regionálního rozvoje České republiky; Principy regionální a strukturální politiky; Finanční nástroje; Operační programy; přeshraniční spolupráce Rakousko-Česká republika; euroregion Silva Nortica; regional policy; structural policy; structural funds; strategie of the regional development of the Czech Republic; principles of the regional and structural policy; financial instruments; operation programs; cooperation between the Czech Republic and the Republic of Austria; Euroregion Silva Nortica