Reflexe historických proměn na stránkách vybraných jihočeských periodik v období 1918 - 1919 - Hošková, Helena (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na vybraná jihočeská periodika, vycházející v letech 1918 - 1919. Jejím hlavním cílem je podat reflexi historických událostí v době vzniku Československé republiky na stránkách Jihočeských listů a zhodnotit jejich funkci a místo v periodickém tisku regionu. Práce využívá obsahové a komparativní analýzy. Bakalářská práce podává ucelený pohled na historické události let 1918 - 1919. Dále předkládá přehled a stručnou charakteristiku vydávaných regionálních periodik. V její hlavní části jsou vymezeny události let 1918 - 1919, které jsou sledované a analyzované z pohledu redakce listu. Práce vznikla na podkladě literatury dostupné k tématu a na základě pramenů uložených v knihovně českobudějovického muzea.
Reflection of the 1918 - 1919 historical events in selected South Bohemian periodic newspapers