Zdravý životní styl policistů a policistek Integrovaného operačního střediska Policie Jihočeského kraje - Nowaková, Jitka (Jihočeská univerzita, 2019)
Bakalářská práce se zabývá kvalitou životního stylu policistů a policistek Integrovaného operačního střediska Jihočeského kraje, kteří pracují v nepřetržitém, 24hodinovém, nebo méně častěji, ve dvanáctihodinovém provozu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části popisuji Policii ČR jako celek, její činnost, zaměřuji se na charakteristiku Integrovaného operačního střediska Jihočeského kraje a jeho pracovní náplň. V dalších teoretických blocích bakalářské práce popisuji zdravý životní styl, se zaměřením na stravování, pitný režim, pohybovou aktivitu, vznik obezity, stres, psychosociální aspekty, spánkovou hygienu a regeneraci. Praktická část práce se zabývá dotazníkovým šetřením se zaměřením na zdravý životní styl. Výzkum byl prováděn mezi mými kolegy na Integrovaném operačním středisku pro Jihočeský kraj. Celkem se výzkumu zúčastnilo 60 respondentů. Výsledky dotazníkového šetření byly následně zpracovány a vyhodnoceny. Závěr bakalářské práce obsahuje doporučení pro zlepšení životního stylu.
Healthy lifestyle policemen and policewomen in the Integrated Operational Center of South Bohemian region
Keywords: Policie ČR; Jihočeský kraj; zdravý životní styl; pohybová aktivita; Police ČR; South Bohemia; Healthy Lifestyle; Motion Activity