Účetní uzávěrka a závěrka ve společnosti s ručením omezeným - Vránová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce je zpracovat obraz o postupech při provádění účetní uzávěrky a závěrky. V teoretické části práce jsou v jednotlivých kapitolách popsány, v obecné rovině, jednotlivé postupy a práce, které musí být nezbytně vykonány, aby byla dodržena správnost a úplnost nejen vedení celého účetnictví, ale i uzávěrkových operací. Jedná se především o jejich vymezení právními předpisy, popis přípravných prací souvisejících s účetní uzávěrkou, účtování případných rozdílů, zjištění a zaúčtování daně z příjmu fyzických osob, sestavení výkazů účetní závěrky V praktické části jsou potom rozpracovány konkrétní postupy prováděné ve společnosti ke konci účetního období, které souvisí s účetní uzávěrkou a závěrkou. Dá se říci, že v této části je popsáno a ověřeno, zda průběh celé účetní závěrky v praxi je shodný s popsanou teorií a je prováděn podle platných legislativních norem.
Financial statement in a limited liability company
Keywords: účetnictví; účetní uzávěrka; účetní závěrka; accounting; final accounts; statement of finances