Historie tělesné výchovy a sportu ve Vimperku. - Mondl, Jakub (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce pojednává o historii tělesné výchovy a sportu ve Vimperku od doby, kdy došlo v roce 1863 k založení německé tělocvičného spolku Turnverein a Sokola založeného v roce 1911, do současnosti. Bakalářská práce je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. První kapitola bakalářské práce je věnována stručnému historickému vývoji Vimperka. Druhá část popisuje činnost Sokola a sportovních oddílů, od jejich založení do roku 1945. Třetí část se zabývá vznikem a vývojem jednotlivých tělovýchovných jednot, sportů a organizací ve Vimperku mezi lety 1945 až 1989. Poslední čtvrtá kapitola navazuje na předchozí období a mapuje období od roku 1989 do roku 2016.
History of physical training and sport in Vimperk
Keywords: Vimperk; Sokol; tělesná výchova; historie sportu; sport; oddíl.; Vimperk; Physical Education; Sport Club; History of Sport; Sport; Sokol.