Investování po internetu - Heroutová, Markéta (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce na téma ‚qInvestování po internetu'' je zaměřena na nové způsoby investování. Toto téma je v této oblasti novinkou. V současné době jej nabízejí čtyři instituce. Cílem práce je analýza této nové možnosti investování. Teoretická část popisuje vývoj elektronického bankovnictví, právní úpravu, zabezpečení a možnosti investování. Dále obsahuje výhody a nevýhody praktického používání investování po internetu. Druhá část práce je zaměřena prakticky. Zahrnuje vlastní průzkum, srovnání investičních možností bankovních institucí a vlastní ukázku investování. Zde jsem si sama vyzkoušela investovat on-line.
Investing over the internet
Keywords: investování; internet; internetbanking; akcie; certifikáty; fondy; warranty; investment; internet; internetbanking; shares; certificates; funds; warrants