Потенциал озера Байкал как один из факторов развития Восточной Сибири - Kotková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Anotace Počet stran - 36, úvod, počet kapitol - 5, závěr, seznam použité literatury. Úvod je věnován autorskému slovu. První kapitola {<<Legendy i tai0ny Bai0kala}» je věnována výběru zajímavých legend o Bajkale. Tato část je doplněna úryvkem z nejznámější legendy o Bajkale. Druhá kapitola s názvem {<<Raspolozhenie naseleniya}» obsahuje zkrácený přehled o rozmístění obyvatelstva se zahrnutím demografické situace v dané oblasti. Třetí kapitola {<<Bai0kal i politika}» je věnována současné politické situaci s ohledem na historický chod dějin v daných oblastech. Čtvrtá kapitola {<<Promyshlennostp1 i e1konomika}» obsahuje srovnání průmyslových odvětví v obou oblastech. Pátá kapitola s názvem {<<E1kologiya}» popisuje ekologickou situaci kolem jezera Bajkal s doplněním konkrétních ekologických projektů {<<BE1V}». Součástí je stručný obsah děje z amatérsky natočeného dokumentu spolupracovníky {<<BE1V}». Závěr poskytuje stručnou analýzu celé práce. Citace a vlastní fotografie a jsou začleněny do jednotlivých kapitol.
Potential of the lake Baikal as a factor of east Siberia development
Keywords: Bajkal; ekologie; průmysl; Baikal; ecology; industry