Velké šelmy ČR ve výuce přírodopisu - Novotná, Karolína (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce je zaměřená na téma "Velkých šelem v České republice ve výuce přírodopisu". První část práce je zaměřena na výskyt a význam velkých šelem v ČR. Další kapitola se zabývá tím, jak se tématu věnují učitelé přírodopisu na základních školách v naší zemi a ukotvením tématu v RVP, ŠVP a dalších výukových programech v Česku. Cílem této práce je ověřit výzkumné otázky a pomocí dotazníku distribuovaného co největšímu počtu vyučujících přírodopisu zjistit, jestli a jakým způsobem se tomuto tématu věnují učitelé přírodopisu základních škol napříč Českem.
Czech large carnivores in the science education
Keywords: velké šelmy; výuka velkých šelem; šelmy; large carnivores; teaching large carnivores; beasts of prey