Sochařský autoportrét - Jelínek, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2015)
V úvodní části se student zaměří na stručný přehled historie portrétu v sochařské tvorbě. Dále se zaměří na autoportrét jako specifickou portrétní sochařskou tvorbu. Zaměří se na popis a formální rozbor vybraných autoportrétů a jejich "čtvrtý rozměr". Na základě těchto poznatků vytvoří koncept pro pojetí vlastního autoportrétu. Bude pracovat se skicami pro následné modelování autoportrétu a provede finální sádrový odlitek.Průběh realizace bude zdokumentován s cílem názorného přiblížení základních sochařských postupů v modelaci hlavy.
Sculptural Self - Portrait
Keywords: sochařský portrét; autoportrét; historie sochařského portrétu; skica; sculptural portrait; self-portrait; history of sculptural portrait; sketch