Působení aktuálního stresu na lidskou psychiku - Krejčová, Miluše (Jihočeská univerzita, 2011)
KREJČOVÁ, M. Působení aktuálního stresu na lidskou psychiku. Diplomová práce České Budějovice: ZSF JU, 2011.100s. Stres není nic výjimečného a pokud se objeví, je možné jej určitým způsobem řešit.Uvádím zde, dle mého názoru, informace vhodné ke zvládání stresových situací při mimořádných událostech a eliminování jeho negativního působení na lidskou psychiku.Text je pojat jako obecný pohled na tuto problematiku. Z tohoto důvodu jsem do textu nezařadila konkrétní příklady, ale jen jsem naznačila možné postupy řešení.Jaké kroky je třeba učinit k udržení psychické připravenosti na stresové podněty spojené s řešením mimořádné události a jejich jednotlivých částí. Odpověď není jednoduchá, ale pokusila jsem se ji alespoň naznačit
The Effect of Current Stress on Human Psyche
Keywords: Stres; Hasičský záchranný sbor České republiky; Zdravotnická záchranná služba; Policie české republiky; Integrovaný záchranný systém; Mimořádná událost; Záchranné a likvidační práce; Psycholog organizace; stress; Integrated Rescue System; the human psyche