Spotřební daň v ovocném lihovaru - Opatrná, Jana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce na téma Spotřební daň v ovocném lihovaru je rozdělena na dvě části. První teoretická je zaměřena na historický vývoj spotřebních daní na území České republiky, zároveň pak dokumentuje současný stav dle platné legislativy. Druhá praktická část analyzuje spotřební daň z lihu v konkrétním lihovaru. Dále se pak zabývá správou spotřební daně a problémy s ní spojenými.
Excise duty on fruit distillery
Keywords: spotřební daň; etanol; správce daně; sazba daně; excise duty; ethanol; tax administrator; tax rate