Protidrogová prevence na základní škole - Soldátová, Petra (Jihočeská univerzita, 2010)
Diplomová práce pojednává o prevenci sociálně patologických jevů na základní škole. Teoretická část se zaměřuje na obecnou charakteristiku sociálně patologických jevů ohrožujících děti a mládež, zejména se věnuje drogové závislosti a protidrogové prevenci na základní škole. Praktická část diplomové práce se zabývá analýzou minimálního preventivního programu vybrané školy v Českých Budějovicích a výzkumem, který hodnotí dopad preventivních aktivit školy na žáky 9. třídy. Závěrečnou částí diplomové práce je zpracování vlastního preventivního programu.
Drugs in the Schools Preventing Substance Abuse
Keywords: prevence; minimální preventivní program; drogy; základní škola; sociálně patologické jevy; prevention; minimum prevention program; drugs; elementary school; social-pathological phenomena