ROZDÍLY VE ZMĚNĚ ŽIVOTNÍHO STYLU U MUŽE A ŽENY VE VĚKU 40 - 50 LET - Koza, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na téma: Rozdíl ve změně životního stylu u muže a ženy ve věku 40-50 let. Teoretická část vymezuje základní pojmy typické pro tuto problematiku se zaměřením na historii, vývoj a novější trendy, a to nejen aktivního životního stylu. Dále na problematiku poruchy příjmu potravy, jako je bigorexie, bulimie, ortorexie. Praktická část je zaměřená na vstupní data zkoumaných subjektů. Rozhovory, jídelníčky, tréninkové postupy, změnu životního stylu spojenou se změnou hodnot a vnímání sebe sama (viz. bigorexie). Zjištění antropometrických parametrů. Testování zdatnosti.
DIFFERENCES IN LIFESTYLE CHANGE FOR MEN AND WOMEN AGED 40 - 50
Keywords: Zdravý životní styl; aktivní životní styl; bigorexie; bulimie; CrossFit; motivace; porucha příjmu potravy; psychologie; sociologie; střední věk; trénink; výživa.; Healthy lifestyle; active lifestyle; bigorexia; bulimia; anorexia; CrossFit; motivation; eating disorder; psychology; sociology; middle age; training; nutrition.