Návrh úseku polní cesty mezi obcemi. - Dohnalová, Ilona (Jihočeská univerzita, 2009)
Má diplomová práce se nazývá Návrh polní cesty mezi obcemi. Cílem diplomové práce bylo zlepšit dopravní obslužnost mezi obcemi Kuří a Černé Údolí. Navrhla jsem zde hlavní polní cestu jednopruhovou s návrhovou kategorií P4,5/30. Zvolila jsem dvě varianty trasy polní cesty spojující obce a ty jsem vypracovala do studie. Po konzultaci s vedoucim diplomové práce jsem jednu dopracovala do dokumentace pro stavební povolení. Směrové řešení je navrženo s ohledem na začlenění do krajiny a minimalizaci zemních prací a splněním všech technických požadavků pro splnění vhodného provedení. Začátek tras je v obci Kuří a je napojen na stávající komunikace pro každou trasu jinde. Obě trasy končí na začátku obce Černé Údolí, kde se napojují na stávající komunikace. Obě varianty jsou dlouhé přes 3,8 km. Výškové řešení je řešeno tak, aby niveleta co nejvíce kopírovala terén. Tímto způsobem minimalizujeme zemní práce.
Project of field road between villages
Keywords: návrh polní cesty; komunikace; polní cesta; obec; project of field road; field road; village