Problematika scény v dramatickém umění - Černíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se bude zabývat problematikou scény v dramatickém umění. Mým záměrem je ukázat, jakým způsobem je možné scénu definovat, a jakou roli hraje v dramatickém umění. Budu vycházet z teorie Otakara Hostinského a z teorie Otakara Zicha. Vybrala jsem si je protože, Otakar Hostinský je považován za zakladatele české teatrologie a vědecké estetiky a Otakar Zich, byl první, kdo vytvořil komplexní teorii dramatického umění v Čechách. Pomocí metody komparace se pokusím nastínit, jak se u nich rozvíjelo porozumění scénického umění a především, čím se lišilo.
Problems of Stage in Dramatic Art
Keywords: scéna; scénické umění; dramatické díl; dramatické umění; souborné umělecké dílo; scene; a scenic art; a dramatic work; dramatic art; a comprehensive work of art