Kvalita surovin pro výrobu piva - Souček, Martin (Jihočeská univerzita, 2012)
Předmětem bakalářské práce "Kvalita surovin pro výrobu piva" je jakost pivovarských surovin - sladovnického ječmene, sladu, chmele, vody a pivovarských kvasinek. Jednotlivé suroviny jsou obecně charakterizovány. Hlavní část bakalářské práce se zabývá posuzováním jakosti surovin podle různých kvalitativních hledisek např. genetického základu, agroekologických faktorů, či technologických požadavků. V práci je dále pojednáno o metodách stanovení jakosti.
The quality of raw materials for beer production
Keywords: Kvalita surovin; sladovnický ječmen; slad; chmel; voda; The quality of raw materials; malting barley; malt; hops; water