Analýza současných kryptoměn se zaměřením na Bitcoin, zajištění výnosu z trestné činnosti - Zimmel, Jakub (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce "Analýza současných kryptoměn se zaměřením na Bitcoin, zajištění výnosu z trestné činnosti" se zabývá zajišťováním kryptoměn s důrazem na zajištění bit-coinu. V práci jsou popsány vybrané kryptoměny a jejich odlišnosti od Bitcoinu. Práce se orientuje na problematiku nalezení a zajištění kryptoměn ve zkoumaných zaří?zeních za?držených při trestné činnosti. Na základě výsledků zkoumání jsou navrhnuty optimální postupy pro zajišťování a forenzní analýzu kryptoměn.
Analysis of current cryptocurrency with focus on Bitcoin, securing the proceeds of crime
Keywords: Bitcoin; Kryptoměna; Forenzní; Analýza; Bitcoin; Cryptocurrency; Forensic; Analysis