Bydlení na půli cesty - možnosti realizace v Jindřichově Hradci - Pechková, Šárka (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce se věnuje tématu Domů na půli cesty a problematice odcházení z ústavní nebo ochranné výchovy. Cílem práce bylo zhodnotit, zda klienti dětských domovů v Jihočeském kraji mají zájem o bydlení na půli cesty a dalším cílem bylo vypracovat projekt bydlení na půli cesty určený pro město Jindřichův Hradec. Data pro kvalitativní výzkum byla sbírána pomocí řízených a polořízených rozhovorů. Na základě zjištěných dat byl vytvořen modelový projekt Domu na půli cesty určený pro město Jindřichův Hradec, ve kterém jsou zohledněny rizika projektu a zapracovány příklady dobré praxe.
Halfway Living - Implementation Possibilities in Jindřichův Hradec
Keywords: Domy na půli cesty; mladí dospělí; odcházení z ústavní nebo ochranné výchovy; sociální služby; ústavní a ochranná výchova; Halfway house; young adults; leaving {--} care process; social services; institutional care