Dotace poskytované obcím ze státního rozpočtu v České republice - Zdychyncová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mojí diplomové práce je s pomocí teoretických poznatků vymezit finanční vztahy státního rozpočtu k rozpočtům obcí, klasifikovat jednotlivé dotace, charakterizovat důvody jejich poskytování, podmínky jejich získání a použití a vyúčtování těchto dotací. Zejména jsem se zaměřila na analýzu ekonomických účinků poskytování dotací v rámci České republiky. Dále se v mojí diplomové práci zabývám vývojem dotací v jednotlivých stanovených letech a to z hlediska jejich objemu, konstrukce a podílu na rozpočtových příjmech.
State budget grants to municipalities in Czech Republic
Keywords: obec; dotace; rozpočet obce; nároková a nenároková dotace; analýza dotací; municipality; grants; municipality budget; claimed and investment grants; grands analyse