Psychosociální hygiena ve věznicích - Čalounová, Jana (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce popisuje vývoj a současný stav českého vězeňství, psychosociální problematiku ve věznicích a psychosociální hygienu. Mezi vězni a zaměstnanci Vězeňské služby jsou zkoumány názory na psychosociální hygienu ve vazební věznici v Českých Budějovicích a věznici Příbram a kvalitu života vězňů podmíněnou zdravím.
Psycho - social hygiene in the state prisons
Keywords: psychosociální hygiena; výkon trestu odnětí svobody; vazba; Vězeňská služba České republiky; programy zacházení s vězni; kvalita života podmíněná zdravím; psycho-social hygiene; prison; confinement; Prison Service of the Czech Republic; the treatment of prisoners programs; quality of life contingent health