Senzorické hodnocení konzumních mlék v závislosti na technologii výroby - Krůčková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem diplomové práce bylo hodnocení konzumních mlék různě tepelně ošetřených pomocí preferenčních testů. Součástí práce byl dotazníkový průzkum provedený na základě navrženého dotazníku.
Sensory evaluation of commercial milks depending on technology processing
Keywords: mléko; kvalita; vlastnosti; senzorické hodnocení; UHT mléko; pasterizované mléko; spotřebitel; dotazník; milk; quality; properties; sensory evaluation; UHT milk; pasteurized milk; consumers; questionnaire