The semantics of the genitive case in English - Pieglová, Monika (Jihočeská univerzita, 2020)
V této bakalářské práci se zabývám funkcí genitivů, sémantikou a využitím anglického gramatického genitivu. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se práce zabývá dostupnými zdroji o gramatickém genitivu. V praktické části jsou analyzována reálná data získaná z korpusu. Cílem práce je tak klasifikovat sémantiku a kvantifikovat konkrétní využití genitivu v angličtině na reálném vzorku dat vybraného z jazykového korpusu. Práce má dále za úkol dokázat, zda existují nějaké mezery v klasifikaci sémantických vztahů v reálném použití jazyka.
The semantics of the genitive case in English
Keywords: Morfologie; pád; gramatický genitiv; sémantika; přivlastňovací zájmena; korpusová analýza.; Morphology; genitive case; semantics; grammar; possessive pronouns; corpus analysis.