Počátky šikany v předškolním vzdělávání z hlediska multikulturního vzdělávání - Kocandová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Multikulturní výchova je celkem nový pojem, ale jedná se historickou stránku výchovy, někdy složitě v našem školství uplatňovanou, pokud se nedosáhne aktivní spolupráce rodiny a školy. Proto jsem se pokusila ve své bakalářské práci přiblížit tuto problematiku z hlediska předškolního vzdělávání se zaměřením na šikanu vznikající ze špatného přístupu k multikulturní výchově na tomto stupni vzdělávání. V praktické části se zabývám projektem proti násilí, který by byl alespoň částečně vhodný k realizování v mateřské škole.
The origins of vexation in pre - school education on the part of multicultural education
Keywords: Multikulturní výchova; národnostní menšiny; aktivity v prevenci šikany; Multicultural upbringing; national minorities; activities in vexation prevention