Nevyužitý potenciál cestovního ruchu vybraných venkovských regionů - Pechová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této diplomové práce byla analýza nevyužitého potenciálu cestovního ruchu v mikroregionu Veselsko. V rámci řešení diplomové práce byla vypracována analýza vybraného území, zmapována a vyhodnocena úroveň jednotlivých subjektů venkovské turistiky a také proveden marketingový výzkum. Na základě zpracovaných analýz a provedeného dotazníkového šetření byly vytvořeny vlastní návrhy možnosti rozvoje venkovské turistiky v mikroregionu Veselsko, které se snaží řešit oblast nevyužitého potenciálu cestovního ruchu. Při navrhování řešení byl kladen důraz především na zvýšení úrovně poskytovaných služeb, propagaci a rozvoj existujících forem turistiky, včetně návrhu nového produktu vycházející z potenciálu oblasti.
Unused Tourism Potential of Standard Rural Regions
Keywords: venkovský cestovní ruch; agroturistika; destinační management; SWOT analýza; situační analýza; mikroregion; produkt cestovního ruchu; rural tourism; agrotourism; destination management; SWOT analysis; situation analysis; microregion; product of tourism