Rozvíjíme emoční inteligenci dítěte předškolního věku - Soukupová, Yvona (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce se zabývá tématikou rozvoje emoční inteligence dětí předškolního věku. Teoretická část je zaměřena na objasnění pojmu emoční inteligence a seznámení s některými autory známých publikací, které se touto tématikou zabývají. Praktická část poukazuje na možnosti práce s dětmi, a to konkrétně v rámci realizace projektu na rozvoj emoční inteligence dětí předškolního věku. V závěru bakalářské práce jsou uvedeny výsledky pozorování s grafickým zpracováním.
We develop Emotional Intelligence of a Child at Pre-school Age
Keywords: Dítě; emoce; emoční a sociální dovednosti; emoční inteligence; mateřská škola; předškolní věk.; Children; emotions; emotional and social skills; emotional inteligence; kindergarten; pre-school age.