Vývoj vztahu rodičů k dítěti v prenatálním období - Dvořáková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá možnostmi navazování kontaktu a vztahů obou rodičů k nenarozenému dítěti. Hlavním cílem této práce bylo poukázat na možnosti vytvoření pozitivního vztahu matky a otce k dítěti již v prenatálním období. Z celé práce vyplývá, že nastávající rodiče mají mnohem více možností k navázání kontaktu k dítěti než pouhé hlazení bříška a jeho oslovování.
Progression in Relationship of Parents to Child in the Prenatal Period
Keywords: prenatální období; rodičovství; komunikace; lékařská péče; ultrazvuk; rituály; kurzy; relaxace; společné aktivity; prenatal period; parentel; communication; medici care; care; scan; rituals; courses; relaxation; common activities