Existence netriviálního řešení pro systémy reakce-difúze typu aktivátor-inhibitor v závislosti na parametru - Kouba, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je o systému reakce-difúze typu aktivátor-inhibitor. Jsou studovány tři úlohy se stejným zadáním systému ale lišící se homogeními okrajovýmy podmínkami. Pro všechny tři úlohy se podařilo dokázat existenci kritických bodů, pro které existuje netriviální řešení soustavy.
Non-trivial solutions of reaction-diffusion system for activator-inhibitor type
Keywords: Diferenciální; Systém; Reakce-difúze; Parametr; Netriviální; Řešení; Differential; Systems; Reaction-diffusion; Parameters; Non-trivial; Solution