Historický vývoj sociální politiky na území České republiky v letech 1918 - 1938 - Mlčochová, Daniela (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce popisuje vývoj sociální politiky v poválečném období první republiky. v práci je popsáno nejprve ekonomické pozadí první republiky, ze kterého sociální politika vychází. Jsou zde uvedeny názory na ekonomiku soc. politiku vybraných uznávaných osobnostítehdejší doby a příklady sociálně pracovních vztahů tehdejších úspěšných podnikatelů
Historical Evolution of Social Politic at Territory of Czech Republic from 1918 -1938
Keywords: sociální politika; první republika; hospodářská krize; Karel Engliš; Alois Rašín; social politic; first republic; economic depression; Karel Engliš; Alois Rašín