Molekulárna fylogenéza a historická biogeografia lišajovitých rodu Agrius (Lepidoptera: Sphingidae) - Rindoš, Michal (Jihočeská univerzita, 2017)
Práce se zabývá tématem fylogenéze a biogeografie široko rozšířeného rodu lišajovitých, ktéry patří jak sezónnim migrantum, tak ke škůdcum některých výzamných plodin. Někteří lišajové z rodu Agrius jsou dnes povžovány za endemity. Studovány byly jak mitochondriální, tak nukleární geny.
Molecular phylogeny and historical biogeography of the hawkmoth genus Agrius
Keywords: Agrius; biogeografie; fylogenéze; lišajovité; Sphingidae; Agrius; Biogeography; Hawkmoths; Phylogeny; Sphingidae