Porovnání sběracích vozů KRONE TITAN R80/GL a PÖTTINGER FARO 8000 při sklizni sena a slámy. - Machura, Antonín (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním sběracích vozů KRONE TITAN R 80/GL a PÖTTINGER FARO 8000 při sklizni sena a slámy. Popisuje problematiku sbírání sena a slámy za pomocí sběracích vozů. Dále hodnotí délku řezanky z hlediska skutečné a teoretické délky, kde ji ve skutečnosti přesahuje maximálně o 7%. Stanovuje základní výkonnosti, které se pohybují v rozsahu od 19 do 22 , fixní i variabilní náklady na sklizeň. Celkové náklady na sběr se u souprav pohybují v intervalu od 1500 do 1800 . Metodika řešení byla založena na vlastním měření, informacích získaných od majitele a ze zemědělských a potravinářských normativů.
Comparison of forage wagons Krone Titan R80/GL PÖTTINGER FARO 8000 and at harvest hay and straw.
Keywords: seno; sláma; sběrací vůz; sklizeň; hay; straw; forage wagon; harvest