Komparace investičních možností na finančních trzích - Záruba, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou investičních možností investora a porovnání na základě vybraných ukazatelů, výnosnosti, rizikovosti, a likvidity. Nakonec je proveden výběr optimální investiční strategie. Jako první jsou charakterizovány a vysvětleny základní pojmy týkající se charakteristiky investic a vybraných ukazatelů. Tato práce zkoumá různé možnosti investic a jejich vhodnost pro vybrané typy investorů. Poté je práce zaměřena na zhodnocení výnosnosti, rizikovosti a likvidity vybraných investic. Pro některé investiční produkty jsou aplikovány vybrané metody výpočtu vybraných ukazatelů. Na základě provedených výpočtů je v závěrečné části zhodnocena vhodnost jednotlivých investičních produktů a vytvoření portfolia pro vybrané typy investorů.
Comparison of investment opportunities in the financial markets
Keywords: investiční možnosti; druhy investorů; investiční strategie; portfolio; investment opportunities; types of investors; investment strategy; portfolio