Návrh na zlepšení životních podmínek drobné zvěře v honitbě HS Doudleby - Tesař, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
V honitbě HS Doudleby byl zpracován přehled možných opatření, která by vedla ke zlepšení životních podmínek pro drobnou zvěř, a dále byla navrhnuta konkrétní opatření. Životní podmínky lze zlepšit úpravou krajiny a ochranou populace drobné zvěře. V honitbě byly navrženy výsadby remízů a založení mysliveckých políček ve výměře 2,2 ha, dále byl vypracován plán na rozmístění odchytových zařízení na predátory. Opatření byla ekonomicky vyhodnocena. Vyhodnocení bylo provedeno ve dvou variantách. V první variantě práce provádí soukromá firma, která by za provedenou práci požadovala 140 tis. Kč. Ve druhé variantě by práci prováděli členové mysliveckého sdružení a náklady by byly 43 tis. Kč pouze za materiál a provoz strojů.
The concept of living conditions improving of small game in the hunting district HS Doudleby