Turismus ve venkovském prostoru - příklad obcí Rabí a Chanovice - Pourová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem diplomové práce bylo porovnání potenciálu cestovního ruchu ve dvou venkovských obcích klatovského regionu. V teoretické části jsou objasněny pojmy z odborné literatury týkající se venkovského cestovního ruchu a nastíněn cestovní ruch v Plzeňském kraji. Praktickou částí bylo porovnání objektivních dat vybraných obcí a dotazníkové šetření zaměřené na názor obyvatel na turistický ruch a podnikatelskou činnost v jejich obci. Na základě empirického terénního výzkumu byly zjištěny postoje a názory jednotlivých dotazovaných kategorií a stanoveny doporučení pro decizní systém.
Tourism in rural areas - municipalities of Rabí and Chanovice case study
Keywords: Venkovská turistika; venkovský prostor; potenciál cestovního ruchu; Plzeňský kraj; obec Chanovice; obec Rabí.; Rural tourism; rural areas; tourism potential; Pilsen district; the municipality Chanovice; the municipality Rabi.