Aspekty ovlivňující získávání zaměstnání u mužů a žen v České republice - Dvořáková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2007)
Téma diplomové práce se týká současného postavení žen a mužů na pracovním trhu v České republice, konkrétně v oblasti Jindřichohradecko. Se vstupem naší republiky do Evropské unie toto téma ještě nabylo na aktuálnosti, neboť Ústavní zákon EU stanoví, že rovnost mezi ženami a muži je jedním z cílů Evropského společenství. Cílem práce byla informovanost o podmínkách, které vytvářejí zaměstnavatelé při přijímání do pracovního poměru, ale i o názorech zaměstnanců na problematiku rovných příležitostí žen a mužů na pracovním trhu v oblasti Jindřichohradecko. Cíl práce byl splněn.
The Aspects of the Influence to Acquire Job of the Men and the Women in the Czech Republic
Keywords: diskriminace; gender; genderové stereotypy; muži; rovné příležitosti; trh práce; ženy; diskrimination; gender; gender´s stereotypes; men; equal chances; labour market; women.