Polohové úlohy ve stereometrii - Krepsová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá problematikou polohových úloh ve stereometrii. První teoretická část obsahuje přehled definic a vět potřebných k pochopení problematiky vzájemné polohy přímek a rovin, řezů těles rovinou a průniky přímky s tělesem. Druhou část tvoří soubor pracovních listů pro studenty. Ke každému pracovnímu listu je vytvořeno řešení, které lze použít v tištěné podobě nebo v elektronické verzi vytvořené v softwaru GeoGebra. Práce je určena pro výuku i pro samostudium.
Representation of space objects in the solid geometry
Keywords: stereometrie; polohové úlohy; pracovní listy; řešení; GeoGebra; solid geometry; representation of the space objects; workshhets; solution; GeoGebra