Měření produktivity v neziskovém sektoru - Hůlová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit způsob měření produktivity v dané neziskové organizaci a navrhnout zlepšení měření produktivity, které by vedlo k jejímu zvýšení.Praktická část práce je zaměřena především na produktivitu práce, která je pro neziskové organizace zásadní. Pro účely této práce byla vybrána mezinárodní studentské neziskové organizace AIESEC a následně více specifikovaná produktivita v pobočce této organizace v Českých Budějovicích. V závěru praktické práce jsou navrhnuty změny pro zlepšení měření produktivity a dále je uvedeno několik návrhů na zvýšení motivace členů pobočky, která má vliv nejen na produktivitu členů ale také na jejich spokojenost v organizaci.
Measuring Productivity in the Non-Profit Sector
Keywords: organizace AIESEC; produktivita; produktivita práce; nezisková organizace; AIESEC organization; productivity; labour productivity; non-profit organization