Modul do serverové aplikace pro rozpoznávání identifikačních údajů z osobních dokladů - Bartyzal, Miroslav (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá tvorbou serverového systému pro automatizované čtení identifikačních údajů z fotografií osobních dokladů. Zaměřuje se na zpracování fotografií pořízených z fotoaparátů mobilních zařízení s ohledem na různou kvalitu jejich obrazu. Předmětem práce jsou témata jako lokalizace textu v obraze a rozpoznávání textu pomocí neuronové sítě. Výsledný systém je testován pomocí klientské aplikace, která by vytvořena pro operační systém Android.
Server module for personal information recognition from identity documents
Keywords: lokalizace textu; rozpoznávání textu; identifikační údaje; osobní doklad; neuronová síť; text localization; text recognition; personal information; identity document; neural network