Měření a porovnání emisí z chovů skotu - Šebelka, Jan (Jihočeská univerzita, 2019)
V této diplomové práci se zabýváme problematikou znečišťování životního prostředí a hledají se opatření na její redukci. Dále se tato práce zabývá skleníkovými plyny a zátěžovými plyny jako jsou amoniak, metan a další, které jsou z velké části produkovány v zemědělské živočišné výrobě. Vlastní práce se zabývá stanovením a měřením koncentrací zátěžových plynů jako jsou amoniak a metan. Následně je vypočtena výrobní měrná emise, která je na konci této práce diskutována a navrhnuto opatření na její redukování. K měření bylo poskytnuto zimoviště s hlubokou podestýlkou, kde celé 24. hodinové měření probíhalo. Pro správné měření mikroklimatu jsme použili měřící přístroj INNOVA a další speciální přístroje pro vyhodnocení výsledků.. Dále jsou v práci uvedeny návrhy prostředků na snižování emisí plynů.
Measuring and comparing emissions from cattle breeding
Keywords: životní prostředí; amoniak; metan; skleníkové plyny; INNOVA; environmental; ammonia; methan; greenhouse gases; INNOVA