Domovy pro seniory versus domácí péče o seniory - Adámková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce se zaměřuje na domovy pro seniory versus domácí péče o seniory. Teoretická část popisuje stárnutí, stáří, změny, které doprovázejí stáří, domovy pro seniory a domácí péči o seniory v kontextu sociálních služeb. V praktické části práce jsou popsány domovy pro seniory v Písku a poskytovatelé domácí péče v Písku (zřizovatelé, nabídka služeb, cena poskytovaných služeb). V praktické části jsou výsledky SWOT analýzy domovů pro seniory a domácí péče o seniory v Písku a polořízených rozhovorů s klienty užívající služby. Prvním cílem je zjistit spokojenost seniorů s poskytovanými službami v domově pro seniory a home care v městě Písek. Druhým cílem je zjistit, zda senioři znají rozdíl poskytované péče v domovech pro seniory a v home care. Třetím cílem je zjistit, jaké klady a zápory obě tyto formy péče seniorům přinášejí.
Nursing Home Versus Home Care about Seniors
Keywords: Senior; stáří; domov pro seniory; domácí péče; Seniors; old age; nursing home; home care