Výzkum čtenářství dnešní mládeže ve věku 12 - 15 let - Hájková, Hana (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na výzkum čtenářství dnešních mladistvých z Českých Budějovic a z Prahy. Výsledky výzkumu z obou měst budou navzájem porovnávány. Výzkumné šetření je zaměřeno na motivaci ke čtení (školní a městské knihovny, doporučení učitelů, podpora rodičů) a na zjištění, jakou roli hraje četba ve skladbě volnočasových aktivit dětí. Dále poukazuje na zastoupení české a světové literatury v četbě mládeže a zkoumá žánrové hledisko.
Research of reading abilities of today´s young people at age from 12 to 15
Keywords: čtenářská gramotnost; pubescent; čtenář; motivace; dotazník; reading literacy; pubescent; reader; motivation; questionnaire