Problematika nezaměstnanosti v regionu Litoměřice - Benešová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku nezaměstnanosti v regionu Litoměřice. V této práci jsem srovnávala jednotlivé mikroregiony a jejich míru nezaměstnanosti. Ve všech mikroregionech okresu Litoměřice je obtížné opětovné nalezení pracovního místa vzhledem ke stávajícím pracovním nabídkám a dopravní dostupnosti. Dále jsem se snažila objasnit příčiny nezaměstnanosti a její možné následky pro jedince, ale i jeho okolí. Při hodnocení výsledků jsem vycházela z dotazníků vyplněných klienty Úřadu práce v Litoměřicích. Tato skupina klientů byla velice různorodá svým věkovým složením, dosaženým vzděláním, svými sociálními podmínkami a předchozími zkušenostmi s evidencí na úřadu práce.
The Problems unemployment in region Litoměřice
Keywords: Absolvent; Diskriminace; Evropská unie; Nezaměstnanost; Politika zaměstnanosti; Úřad práce; Zaměstnání; Zdraví; Graduate; Discrimination; European Union; Unemployment; Policy employment; Labor Office; Employment; Health