Poznatky a zkušenosti z povodní na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Písek - Krulík, Oldřich; Kudlák, Aleš (Policejní akademie ČR, 2017)
Příspěvek ve zkrácené formě informuje čtenáře o krizových situacích a činnostech povodňových orgánů, o krizovém štábu obce na správním území města Písek a krizovém štábu obce s rozšířenou působností ve správním obvodu města Písek. Snaží se přiblížit zkušenosti z povodní, které proběhly v letech 2002, 2006, 2009 a 2013 na území Jihočeského kraje. Důraz bude kladen především na povodně v roce 2002. Článek shrnuje některé statistické údaje a vyhodnocuje poznatky a závěry povodňových orgánů a orgánů krizového řízení ve správním obvodu obce s rozšířenou působností Písek.
Findings and Experience Concerning Floods in the Administration District of the Municipality with Extended Competences Písek
Keywords: krizový štáb; obec; obec s rozšířenou působností; orgány krizového řízení; povodeň; povodňový orgán; crisis staff; municipality; municipality with extended competence; emergency management authorities; flood; flood authorities